h1

Udstillende kunstnere

Sæson 2009

I 2009 vil vi åbne op for endnu en spændende sæson. I år vil vi fokusere på udstillinger af Majken Zoëga´s værker i samspil med et mangfold af kunsthåndværk.

Vi har både indhentet kunsthåndværk i ind- og udland. Vi har blandt andet indhentet håndlavede glasskåle og fade fra spanien i de smukkeste nuancer lige fra tyrkis til lime. I keramikken har vi igen fået nyheder fra Aage Wurtz. Hans fantastiske kvalitet og gedigne/rustikke keramik er flottere end nogensinde. Som noget nyt har vi også indhentet de smukkeste og meget stilrene porcelænstallerkener, skåle og hele spisesæt fra Japan, alt i en minimalistisk form og en glæde for øjet.

I glaskunsten har vi fået speciallavet glaskunst fra Branka Lugonja som er født i det tidl. jugoslavien. Brankas glaskunst er farvefuld og fyld af varme og følelser. Dete bliver spændende at vise en anden måde at lave glas på.

Vi er også så heldige, at vi gennem hele sæsonen, får besøg af keramikeren Jeanette Hiri, hvis keramiske arbejde handler om struktur og kontraster. Kontraster mellem form og flade og mellem det ydre og indre. Jeanettes arbejde med keramik handler om at gøre materialet synligt og tilgængeligt. En forståelse for fom og det keramiske sprog. Gennem lerets udtryk gives en ny verden at opdage.

Af tidligere og “hus”-kendte keramikere kan vi igen byde velkommen til Vibeke Wallin, Dorthe Nielsen og Lise. Alle som har været meget populære igennem de sidste 3 år her i huset.

Glaskunstner Dorte Bent kommer selvfølgelig også igen. Sidste år kunne vi slet ikke følge med i salget af Dorthes værker og håber på samme succes for Dorthe igen.

Velkommen til sæson 2009

————————————————–

Sæson 2008

Sæsonen 2008 byder nu på mange spændende indslag i Kunsthuset Zoëga. Vi spænder fra maleri, træskulpturer og til glaskunst, og med den sædvanlige unikke blanding af etablerede og debuterende kunstnere.

Vi præsenterer følgende kunstnere:

brigsted1.jpgPeter Brigsted

Smed og merkonom med speciale i innovation.

Fremstiller surrealistiske skulpturer af forskellige metaller, og arbejder med materialernes meget smukke farveskala

_______________________

pors.jpgLene Pors

Billedkunstner

“Fascinationen af former, linier og farver genopstår i et samspil med materialet som strejf af det oplevede og dets stemninger.”

_______________________

melaine.jpgMelaine Christensen

Billedkunstner fra bl.a. Aarhus Kunstakademi og Grafisk Skole Aarhus.

Rejser i Norden, Middelhavslandene, Tyrkiet, Iran, Pakistan, Bangladesh og det sydlige Afrika: “Billedkunstneren i mig er altid draget af, at finde ind til formerne og farverne, til sjælen og nærværet i den kultur jeg gæster.”

_______________________

mikael.jpgMikael Eriksen

Træskulptør

“Overvejelser om, hvad det er, der giver en form liv og spænding – og dermed gør den til skulptur – fylder mere og mere i mit arbejde. Mine inspirationskilder har været geometriske og arkitektoniske former.”

_______________________

bent1.jpgDorthe Bent

Glaskunstner

Arbejder billedmæssigt med glasset, ved at male med glaspulver og drysse med knust glas, og at udforske glassets mangefoldige udtryksmuligheder.

_______________________

hold.jpgDorthe Hold Nielsen

Keramiker

Inspireret af det ældgamle håndværk og henter inspiration fra forskellige kilder, herunder naturens mønstre.

_______________________

munch.jpgElse Marie Munch

Billedkunstner

Skønne, farvemættede malerier, der er inspireret af naturens farvesammensætning og mangefoldighed.

_______________________

wallin.jpgVibeke Wallin

Keramiker

Særprægede og “rå” keramiske værker, med islæt af både nordisk og minimalistisk inspiration.

_______________________

randlov.jpgHelle Randløv

Glaskeramiker

Randløv har arbejdet med glas som udtryksform i mange år. Specielt er hun meget anvendt til at udsmykke kirker og menigheder med hendes glasengle, som for Randløv selv er “et smukt symbol på forbindelsen mellem os mennesker og det guddommelige”.

_______________________

trudso.jpgNatalia Borisovna Trudsø

Russisk tøjdesigner

Trudsø arbejder med rent, økologisk og håndspundet hør. Metoden bygger på gamle håndværkstraditioner, der både er en visuel nydelse og giver velvære at bære.

_______________________

rolsted.jpgAnne Rolsted

Keramik

Uddannet keramisk formgiver, Kolding Kunsthåndværkerskole og på Skolen for Brugskunst i København. Arbejder med rakubrændt ler og natursten – strandsten og sten fra bjergene, sten med ansigter, sten med mos, sten med spændende former og strukturer.

_______________________

vard.jpgLisbeth Vard

Billedkunstner, illustratør

Smykker og porcelæn — Arbejder med bl.a. fajanceler og en speciel keramik blyant og farvet med begitninger

_______________________

joanh2.jpg

Joan Hansen, JH-Design

Tøjdesign

Unikke, designede jakker og veste, med personligt præg

Vi henviser også til tidligere sæsoners kunstnere:

Udstillingskalenderen for 2007 (PDF fil)

Udstillingskalenderen for 2006 (PDF fil)

Reklamer

3 kommentarer

  1. […] øreringe blir solgt i Galleri Zoega i Rørvig i […]


  2. […] er tegnet med en speciel keramik blyant og farvet med begitninger. I Påsken 2008 udstiller jeg i Galleri Zoega i Rørvig. Hvis det går godt i brændingen udstiller jeg ca. 20 forskellige damer, de er alle […]


  3. […] marts 18, 2008 Vi er nu i gang med at præsentere kunstnerne for 2008. Listen kan ses her, og den er snart fuldt opdateret. Vi er yderst spændte på modtagelsen af disse kunstnere, da de […]Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: